ALT GODT SAMLER STØV

2013-10-03 15.34.11-vinblad

Hvorfor skal kys og søde ord gentages så ofte for at vi husker, når en enkelt afvisning er så svær at glemme? Hvorfor et det et kæmpe arbejde at overvinde et traume (fysisk eller psykisk)?

Hvad der i forhold til artens overlevelse er helt nødvendigt (altså være på vagt overfor enhver risiko når den en gang er erfaret), kan gøre vores dagligdag vanskelig at håndtere.

På den måde vil skæbnen, at vi mennesker har udtalt tendens til at glemme det gode der tilfalder os. Det dårlige har vi til gengæld en formidabel evne til at huske – hvor småt det end måtte være, kan vi få det til at skygge…

ALT GODT SAMLER STØV

Elsk – Tøv ikke
Giv kys og søde ord
De smuldrer så hastigt

Svigt
Og det kan få evigt liv

hanne 2013

2 thoughts on “ALT GODT SAMLER STØV

  1. Det er måske derfor, at kun de levende væsener, der er fuldstændig sikre på deres egen beherskelse af en situation eller tror fuldstændig og uforbeholdent på den anden, er trygge – resten er på vagt over for signaler, der kan varsle noget, som man har dårlig erfaring med.

    Jens

    Like

  2. Traumer er ofte lagret helt ned på celle niveau. Derfor er erindringen klar til at komme frem når den provokeres. Men selv om vi ikke glemmer har vi stadig mulighed for at acceptere/tilgive en situation eller hændelse.

    Like

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s