BØRN TILHØRER SAMFUNDET

2013-09-13 13.52.26-grey blade

Det mente Hitler. Det mente Mao. Og det mener Manu Sauren i spidsen for regeringen.

Det uhyrlige forslag skal vedtages om få uger, og det vil indebære, at flere børn skal bortadopteres ved tvang. Retssikkerheden er atter i fare. De kommunale medarbejdere skal blot sandsynliggøre behovet.

Desværre har vi ikke alle kun fantastisk velbegrundede afgørelser fra netop disse medarbejdere i skarp erindring. Det er snarere noget med at træffe de FORKERTE beslutninger. Nemlig:
Ikke at fjerne børn fra hjemmet, hvor der virkelig er behov – men til gengæld have vældig travlt med at fjerne børn, hvor almindelige mennesker klør sig i nakken op spekulerer på hvordan sådan en mærkværdig form for magtmisbrug har så nemt ved at trives i det på mange områder dejlige Danmark…

Se artikel fra Berlingske her: http://www.politiko.dk/nyheder/flere-boern-skal-bortadopteres-ved-tvang

5 thoughts on “BØRN TILHØRER SAMFUNDET

 1. Lene Bjørn – Jo, det er netop det kommunerne kan i øget grad, hvis regeringens lovforslag går igennem. Og det er værd at bemærke, at derved sparer kommunerne betragtelige økonomiske summer. Føj!

  Like

 2. Der er forskel på at eje og at have et ansvar overfor. Hvis forældrene ikke kan løfte ansvaret for deres børn kan det være nødvendigt at andre tager ansvaret indtil de kan – eller i værste fald til de er voksne. Svære , svære beslutninger for indgrebet er enormt. Det uheldige er at en adoption er væsentligt billigere for kommunen end en anbringelse, hvorfor kommunen uanset hvor sagligt den arbejder altid vil være mistænkt for at tage økonomiske hensyn. Det duer ikke at den der skal betale også skal visitere.

  Liked by 1 person

  • Det har du fuldstændig ret i, at det er særdeles uhensigtsmæssigt og utilstedeligt, at det er samme instans der skal beslutte om de vil hoste op med et stort og vedvarende beløb eller de blot vil have en mindre engangsudgift.
   Sagen om pigen på 8 år, der ved mellemkomst fra Rødovre Kommune er blevet tvangsadopteret bort fylder mig reelt med rædsel.
   Hun vil miste kontakten til sin mor (der frivilligt har søgt hjælp til pleje, da hun ikke selv kan varetage denne efter en ulykke) og mormor, der må formodes at have et godt forhold til sit barnebarn.

   Forældre er ikke ens. Nogle er unge, andre usikre osv.. En sådan lov vil give sagsbehandlere en fuldstændig uhyrlig magt over mennesker. Jeg tænker at det vil være åbning for en afgrund af korruption. Der er mange der gerne vil adoptere. Der er mange der er svage i sjælen…

   Like

   • Jeg kan slet ikke få luft. Man kan da ikke tage andres børn og så bortadopterer dem. Får sådanne lyst til at skrive mere, men så bliver det vist for omsiggribende.

    Liked by 1 person

  • Der er forskel på at eje og at have ansvar for – som du skriver.

   Men det forekommer mig, at går dette lovforslag igennem, så udviskes grænserne. Og kan kommunerne kontrollere det? Hvornår har nogen offentlig instans over tid formået at styre sine håndlangere, så disse både overordnet og i detaljen har handlet etisk uangribeligt?
   Jeg er selv mor. Og da jeg første gang blev det var jeg relativt ung. Min egen mor sagde engang: “Sørg for at have det rent, så børneværnet ikke kan tage dit barn.” Tanken skræmte mig og forfulgte mig – for jeg var usikker.
   Jeg tænker, at kommunemoster kan få ondt af, at en mor skifter partner lige lovligt ofte – eller værre endnu – til én forvalteren selv kender. Eller en tidligere straffet. Der kan måske lige blive plads til en truende bemærkning i den anledning. Eller drikkes der rigeligt. Eller spises der for mange fritter og det kniber at holde vægten…
   Forslaget er i sig selv skræmmende – ligesom mængden af lovforslag i almindelig også er. (For absolut INGEN har overblik over vores love længere. Ikke engang advokater. De er nødt til at specialisere sig for at kunne rådgive sufficient. Men det hører jo slet ikke til i dette indlæg)

   Liked by 1 person

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s